Το lifestyle στην Ελλάδα την εποχή της κρίσης

Ο κόσμος του Lifestyle μοιάζει ένας κόσμος λαμπερός κομψός με αψεγάδιαστους ανθρώπους που μονίμως έχουν ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους και μια ψαγμένη κουβέντα για να παρουσιάσουν όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται. Άνθρωποι με όμορφη όψη που την επιδεικνύουν παντού και πάντα. Άνθρωποι με γνώμη επί παντός επιστητού. Άνθρωποι που αρέσκονται να είναι το επίκεντρο και να γίνονται συμπαθείς. Αυτός ο κόσμος της τηλεόρασης του κινηματογράφου των περιοδικών είναι το σύγχρονο star system της εποχής μας που δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Lifestyle vs. πραγματικότητα

home-lifestyleΈχετε ακούσει την παροιμία “Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”; Οι άνθρωποι του Lifestyle είναι η πιο τρανή ίσως απόδειξη ότι η παροιμία δεν κάνει λάθος. Παρατηρήστε τους λίγο καλύτερα χωρίς τις παρωπίδες του θαυμασμού να σας τυφλώνουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι καλύτεροι από τους κοινούς ανθρώπους επειδή είναι αναγνωρίσιμοι. Πολλοί από αυτούς που έχουν δημόσιο βήμα και αρά την δυνατότητα να διαμορφώνουν ή έστω να επηρεάζουν την γνώμη ανθρώπων δεν έχουν ούτε καν επαρκείς γνώσεις για τα θέματα για τα οποία εκφράζονται ως ειδήμονες. Δεν είναι λίγοι οι τηλεπαρουσιαστές που πληρώνονται αδρά απλά και μονό για να κάνουν τους χαριτωμένους και τους ξερόλες ενώ στον πραγματικό κόσμο άνθρωποι αξιόλογοι δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην.

Στον σημερινό στοίβα της αγοράς εργασίας που όλα είναι αβέβαια και που άνθρωποι με αντικειμενικά προσόντα μένουν επαγγελματικά αδρανείς είναι τουλάχιστον προκλητικό άνθρωποι γλάστρες να εργάζονται επί αμοιβής. Το Lifestyle στην Ελλάδα δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και νοσταλγεί περασμένα μεγαλεία που έχουν παρέλθει ανεπίστρεπτη.

Ομορφιά του lifestyle και αληθινές γυναίκες.

lifestyle-womanΈνας από τους κυριότερους λόγους που το lifestyle είναι παράδειγμα προς αποφυγή είναι τα πρότυπα ομορφιάς που παρουσιάζει ως φυσιολογικά. Είναι καταστρεπτικό ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους να θεωρούν όμορφο ένα ξερακιανό λιποβαρές σώμα που πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο μικροσκοπικό. Είναι ακόμα και εγκληματικό στα χρονιά διαμόρφωσης της ταυτότητας τους παΐδια να υφίστανται πλύση εγκέφαλου για να αδυνατήσουν ώστε να είναι αποδεκτά από τους συνομηλίκους τους ακόμη και για να αρέσουν στο αντίθετο φύλο. Δεν μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο παιδί είναι ένας ανασφαλής αυριανός ενήλικας που καταδικάζεται να παλεύει με το σώμα του αντί να το αγαπά και να το αποδέχεται όπως είναι. Είναι δύσκολο αργότερα να εξηγήσεις σε ένα τέτοιο ενήλικα ότι η αληθινή ομορφιά δεν είναι αυτή του Lifestyle αλλά αυτή που κάνει τις γυναίκες να νιώθουν καλά. Μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη και παράλληλα να αγαπά το φαγητό και να μην το στερείτε ούτε να νιώθει τύψεις και να απολογείται.

Μην αφήνετε λοιπόν να διαμορφώνουν τις αντιλήψεις και τις απόψεις σας για την ζωή και την ομορφιά άνθρωποι του lifestyle που δεν είναι πραγματικά όμορφοι και απλά σας παραπλανούν. Μπορεί να το θεωρήσετε κλισέ αλλά είναι αλέθει: Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ομορφιά για αυτό κλείστε αν χρειαστεί και τα ματιά και τα αυτιά σας αλλά ανακαλύψτε την πραγματική ομορφιά που δεν χάνετε με το χρόνο.

Share This: