Η πρώτη σας επίσκεψη σε μια επιχείρηση συστημάτων ασφαλείας

Η ασφάλεια του σπιτιού μας δεν είναι απλή υπόθεση. Αν θέλουμε να γίνει σωστή δουλειά θα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλή μελέτη και φυσικά έρευνα αγοράς και όχι μόνο. Δεν αρκεί να εφαρμόσετε απλά τα μέτρα που εφάρμοσαν κάποιοι γείτονες ή γνωστοί σας ούτε ενδείκνυται το να χρησιμοποιήσετε τα ίδια προϊόντα με αυτούς για έναν πολύ απλό λόγο: κάθε σπίτι είναι διαφορετικό κι έχει τις δικές του ανάγκες όσον αφορά την ασφάλεια. Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχουν και όλα τα σπιτικά το ίδιο budget όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και γενικότερα θέματα. Με άλλα λόγια, είναι καλό να «καταστρώσετε» το σχέδιο σας με τη συνδρομή ενός ειδικού ή και περισσότερων. Πού θα τους βρείτε όμως;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι απλή: στα καταστήματα με είδη ασφάλειας. Στα εν λόγω  μαγαζιά θα βρείτε ειδικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα εκτιμήσουν τις ανάγκες του χώρου σας και θα σας παρουσιάσουν μία πλήρη λύση μέσα στα όρια του μπάτζετ σας. Εννοείται πως αποστολή τους είναι να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια, με όσο το δυνατόν λιγότερες «θυσίες».

Μια επίσκεψη σε μία τέτοια επιχείρηση λοιπόν, θα είναι και το πρώτο σας βήμα για την καλύτερη ασφάλεια του σπιτιού σας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πρόκειται για μία αρκετά σημαντική υπόθεση και καλό θα ήταν να πάτε προετοιμασμένοι. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Κάντε την έρευνα σας

Η επιχείρηση που θα επιλέξετε για τις πόρτες και τα κάγκελα ασφαλείας του σπιτιού σας θα αναλάβει στην ουσία να προφυλάξει εσάς και την οικογένεια σας από κλέφτες και άλλους κακοποιούς. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία σημαντική υπόθεση που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστευθείτε στον πρώτο τυχόντα. Κάντε λοιπόν μία έρευνα στο διαδίκτυο για επιχειρήσεις του είδους στη γειτονιά σας και κοιτάξτε να δείτε τι έχουν να πουν γι’ αυτές οι πελάτες τους αλλά και σχετικά forums. Ρωτήστε επίσης κάποιους γείτονες που πρόσφατα έκανα ανάλογες εργασίες με ποια επιχείρηση συνεργάστηκαν και τις εντυπώσεις τους.

Μην είστε ισχυρογνώμων

Είναι πολύ πιθανό να έχετε στο μυαλό σας μια αρκετά συγκεκριμένη ιδέα σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού σας όταν θα επισκεφθείτε την επιχείρηση. Μπορεί η ιδέα που έχετε να είναι ή να σας φαίνεται πως είναι καλή, αλλά αυτό μπορεί και να μην ισχύει πρακτικά. Ακούστε λοιπόν με προσοχή αυτά που θα σας πει και θα σας προτείνει ο ειδικός τους καταστήματος. Λάβετε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις και τις υποδείξεις του, ακόμη και αν δεν ταιριάζουν και πολύ με το δικό σας σχέδιο. Να θυμάστε ότι δεν είστε ειδικός και ότι απευθύνεστε σε μία τέτοια επιχείρηση ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Μην είστε ισχυρογνώμων όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια του σπιτιού σας και αφήστε τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν.

Να κάνετε ερωτήσεις

Δεδομένου ότι δεν είστε ειδικοί, είναι απόλυτα λογικό να έχετε απορίες σχετικά με όλα τα προϊόντα ασφαλείας που θα σας παρουσιαστούν. Μη ντραπείτε λοιπόν να ρωτήσετε ακόμη και βασικές ερωτήσεις του τύπου «σε τι διαφέρει μία θωρακισμένη από μία κανονική;». Η ασφάλεια του σπιτιού σας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα και όσο περισσότερα ξέρετε σχετικά με τα πράγματα ποτ παίζουν ρόλο σε αυτή, τόσο το καλύτερο. Οι επιχειρήσεις είναι εκεί για να λύνουν τις απορίες σας, εκμεταλλευτείτε το.

Να έχετε budget

Όπως και με κάθε άλλη αγορά, είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε πριν να επισκεφθείτε μία επιχείρηση με είδη ασφάλειας. Έτσι θα δώσετε μία γενική ιδέα στους ειδικούς για τη λύση που θα σας προτείνουν. Το μπάτζετ σας είναι καλό να είναι κάπως ρεαλιστικό, οπότε καλό θα ήταν να μιλήσετε με μερικούς ανθρώπους που έχουν κάνει παρόμοιες εργασίες και αγορές και να μάθετε πόσα πλήρωσαν. Μπορείτε επίσης να κάνετε και μία έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου έτσι ώστε να έχετε μία γενική εικόνα του επιπέδου των τιμών στην αγορά.

Παρόμοια άρθρα

Share This: